Rea!

SK3L

3 249 SEK 1 625 SEK

3G stål. Masurbjörk handtag. Inklusive läderslida.

OBS! Mönster och nyans kan variera på modeller med trähandtag.

Slut i lager

Artikelnr: SK3L Kategorier: , ,

Beskrivning

Så, vad kännetecknar en svensk kniv? Kanske den märkbart enkla designen, de rena linjerna? Lite åt det minimalistiska hållet? Helst inte en massa lullull, en god, säker funktion räcker bra. Kanske en känsla att knivens funktion egentligen sitter i din hjärna? En överdesignad kniv blir oftast klumpig, den rena, raka kniven tar sig an breda arbetsuppgifter, känns smidig. Ja, så är det nog.
Däremot får stålet gärna vara riktigt bra, greppet så säkert som det går, läderslidan av god kvalitet. Snygg ska den vara, ligga bra i hand, får åldras med värdighet. Lätt att göra ren, helst. Stark. Hålla skärpan. Nu räcker det.

Jarl och Juni, våra nya handgjorda slidknivar, är tillverkade enligt detta koncept. Med blad i laminerat, rostfritt pulverstål säkerställer vi en styrka och skärpevaraktighet som är långt utöver det vanliga. Med skaft i masurbjörk och gedigna beslag i nickelsilver. Snygga, användbara, verkligt välgjorda. Svåra att motstå, kan bli ett rejält hot mot plånboken. Fast det svider bara en gång, som någon sa, en bra kniv har man för resten av livet.

Denna produkt kommer att avslutas när vårt lager är slut!

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Tånge

Skaftmaterial

Slida

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Parérskydd