SK3LSK3. Measurements are in centimeters.SK3LSK3L

SK3L

3 249 kr inkl. moms (2 599 kr exkl. moms)

3G stål. Masurbjörk handtag.

335 i lager

Gravyrtext

Välj

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: SK3L Kategorier: ,

Produktbeskrivning

Så, vad kännetecknar en svensk kniv? Kanske den märkbart enkla designen, de rena linjerna? Lite åt det minimalistiska hållet? Helst inte en massa lullull, en god, säker funktion räcker bra. Kanske en känsla att knivens funktion egentligen sitter i din hjärna? En överdesignad kniv blir oftast klumpig, den rena, raka kniven tar sig an breda arbetsuppgifter, känns smidig. Ja, så är det nog.
Däremot får stålet gärna vara riktigt bra, greppet så säkert som det går, läderslidan av god kvalitet. Snygg ska den vara, ligga bra i hand, får åldras med värdighet. Lätt att göra ren, helst. Stark. Hålla skärpan. Nu räcker det.

Jarl och Juni, våra nya handgjorda slidknivar, är tillverkade enligt detta koncept. Med blad i laminerat, rostfritt pulverstål säkerställer vi en styrka och skärpevaraktighet som är långt utöver det vanliga. Med skaft i masurbjörk och gedigna beslag i nickelsilver. Snygga, användbara, verkligt välgjorda. Svåra att motstå, kan bli ett rejält hot mot plånboken. Fast det svider bara en gång, som någon sa, en bra kniv har man för resten av livet.

Mer information

Stål

3G

Hårdhet (HRC)

62

Egg

Konvex

Tånge

Genomgående bred tånge

Skaftmaterial

Masurbjörk

Slida

Läder

Vikt, endast kniv (g)

51

Bladlängd (mm)

70

Bladtjocklek (mm)

3

Totallängd (mm)

147

Parérskydd

Nickelsilver