SK6seSK6el

SK6se

6 265 kr inkl. moms (5 012 kr exkl. moms)

Special Edition

44 i lager

Engraving text

Välj / Choose

Engraving font

Välj typsnitt för din gravyr / Choose fonts for your engraving

Produktbeskrivning

Så, vad kännetecknar en svensk kniv? Kanske den märkbart enkla designen, de rena linjerna? Lite åt det minimalistiska hållet? Helst inte en massa lullull, en god, säker funktion räcker bra. Kanske en känsla att knivens funktion egentligen sitter i din hjärna? En överdesignad kniv blir oftast klumpig, den rena, raka kniven tar sig an breda arbetsuppgifter, känns smidig. Ja, så är det nog.

Däremot får stålet gärna vara riktigt bra, greppet så säkert som det går, läderslidan av god kvalitet. Snygg ska den vara, ligga bra i hand, får åldras med värdighet. Lätt att göra ren, helst. Stark. Hålla skärpan. Det räcker.

Krut, vår nya handgjorda slidkniv, är tillverkade enligt detta koncept. Med blad i laminerat, rostfritt kobolt special stål säkerställer vi en styrka och skärpevaraktighet som är långt utöver det vanliga. Denna specialvariant skiljer som från originalet genom ett fantastiskt vackert, väl ådrat skaft i björkmasur, bland det snyggaste vi sett. Gedigna beslag i solitt nickelsilver. Snygg, användbar, verkligt välgjord.

Mer information

Totallängd (mm)

277

Bladlängd (mm)

158

Bladtjocklek (mm)

6

Vikt, endast kniv (g)

258

Stål

Lam. CoS

Hårdhet (HRC)

60

Skaftmaterial

Masurbjörk

Slida

Läder