TK3TK3TK3TK3TK3TK3TK3TK3TK3

TK3

3 117 kr5 020 kr inkl. moms (4 016 kr exkl. moms)

3G stål. Välj mellan ett handtag av cocobolo, jigged bone eller mother of pearl.

Nollställ

Gravyrtext

Välj

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,

Produktbeskrivning

Den svenska knivserien Tre Kronor erbjuder en tekniskt mycket avancerad lösning i kombination med en tidlös svensk design. Som ett resultat av ett långt utvecklingsarbete kan vi som första företag i världen erbjuda ett laminerat knivblad i 3G-stål, där eggen består av ett sintrat stål, s k pulverstål. På sidorna om detta eggstål har vi lagt ett segt, rosttrögt stål som stabiliserar den hårda kärnan. Detta ger ett vridstyvt, starkt knivblad som håller skärpan oerhört väl.

Dessa knivar följer det svenska, minimalistiska konstspråket, där formen följer funktionen. Resultatet är ett eggverktyg som är lätt och följsamt att hantera – en svensk kniv i världsklass.

Den vackra, tidlösa designen är resultatet av en långt driven förfining kring idén hur en fällkniv ska fungera. TK3 är en stabil, gedigen fällkniv där bladet i vårt nya 3G-stål representerar det bästa som för närvarande går att få. Bladet låses i utfällt läge av ett beprövat tangentlås. Varje fällkniv tillverkas för hand varför små variationer både kan och ska förekomma. I framtiden kommer denna modell att erbjudas i många olika versioner.

Mer information

Stål

3G

Hårdhet (HRC)

62

Egg

Flatslipad

Skaftmaterial

Cocobolo, Jigged Bone, Mother of pearl

Slida

Cordura

Vikt, endast kniv (g)

100

Bladlängd (mm)

70

Bladtjocklek (mm)

2,5

Totallängd (mm)

165

Totallängd, ihopfälld (mm)

95

Låsning

Lock-back