U2Ta

1 181 SEK

Lam. SGPS stål. Grilon handtag.

300 i lager

Gravyrtext

Välj

Gravyrtypsnitt

Välj ett typsnitt för gravyr

Julklappsinslagning

Kategori:

Beskrivning

Fällkniven U2ta är vår nya version av storsäljaren U2, nu med Taurus stjärnbild vackert lasergraverad på bladet. Vi har sålt modell U2 i tusentals exemplar så, det är lätt att inse att denna lätta, extremt vassa tingest är en av våra mest eftertraktade fällknivar, för övrigt världens första fällkniv med blad i laminerat pulverstål. När vi nu erbjuder en begränsad upplaga U2-knivar med välkända stjärnbilder lasergraverade på bladet tror vi fler kommer att upptäcka den här fina fällknivens förtjänster. Vi startade denna serie under 2012 med Cassiopeias stjärnbild, under 2013 U2ge Gemini, 2014 var det U2 Orion, 2015 kom Scorpio, 2016 var det u2leo, och nu 2017 är det stjärntecknet Taurus (Oxen).

Vår närmaste stjärna är vår egen sol, det kanske du inte har tänkt på? När ljuset från solen når oss har det varit på väg i åtta minuter. Så, när man tittar på solen tittar man åtta minuter bakåt i tiden.
Vårt solsystem ingår i en galax som heter Vintergatan och vi befinner oss ca 28 000 ljusår från dess centrum. Stjärnbilden Skorpionen ligger närmare centrum.

Den galax som är närmast Vintergatan heter Androm

Lam. SGPS steel. Grilon handle.

edagalaxen, ljuset från den har varit på väg i 2,2 miljoner år innan det når oss. Snacka om avstånd…

Fotnot: Ett ljusår är den sträcka som ljuset hinner färdas under ett år, dvs 9 461 miljarder kilometer.

Mer information

Stål

Hårdhet (HRC)

Egg

Skaftmaterial

Vikt, endast kniv (g)

Bladlängd (mm)

Bladtjocklek (mm)

Totallängd (mm)

Totallängd, ihopfälld (mm)

Låsning